Oznámení


Hraška - dobroty bez vajec
 5. dubna 2012, Redakce


Jednou z možností jak nahradit v jídle vajíčka, zjednodušit přípravu a zvýšit nutriční hodnotu pokrmů, je použití Hrašky. Hraška je vhodná k obalování místo trojobalu, k zahušťování omáček i do těsta moučníků. Neobsahuje lepek cholesterol glutaman sodný konzervanty ani barviva. Je to lahodná hrachová směs, která se vyrábí ve 3 příchutích. V Hrašce můžeme obalovat jakoukoliv zeleninu a houby. Kromě tradičního květáku, brokolice a cukety lze v těstíčku z Hrašky obalit a osmažit i růžičkovou kapustu (větší kousky rozkrojit či krátce povařit ve slané vodě) nebo cca ½ cm plátky z povařeného celeru, mňam:-) Vynikající jsou i v Hrašce smažené žampiony, čínské zelí, zelené fazolky či plátky cibule, kousky pórku nakrájeného na cca 10 cm, čerstvá paprika rozkrájená na kousky. Hraškou lze zahušťovat omáčky, přidávat ji do těsta, kdy dodá moučníkům výživnou hodnotu i pěkný vzhled. Veškeré informace o Hrašce včetně receptů se dozvíte na stránkách výrobce, kde si ji můžete i objednat.
Přejeme dobrou chuť.

Velikonoční mazanec se dá upéct bez vajec. A dokonce líp chutná (hobby.cz 1.4.2012)
Další recepty bez vajec najdete zde




Zpět